web tasarım

Etkileyici Web Sitesi İçin İpuçları

18 Aralık 2021
İnternetle sıkı fıkı olan kişileri mükemmel bir web sitesinin neye benzediği konusunda az çok fikirleri vardır. Bunun nedeni ise bir internet sitesinin tasarımının öznel olmasıdır. Yani birinin beğendiği site diğerine göre kötü olabilir. Web sitesi tasarımı bir sitesinin başarısında en önemli faktörlerden bir tanesidir.

İnternetle sıkı fıkı olan kişileri mükemmel bir web sitesinin neye benzediği konusunda az çok fikirleri vardır. Bunun nedeni ise bir internet sitesinin tasarımının öznel olmasıdır. Yani birinin beğendiği site diğerine göre kötü olabilir. Web sitesi tasarımı bir sitesinin başarısında en önemli faktörlerden bir tanesidir. Yani insanlar internetten bir siteye girdiklerinde tasarıma bakarak güvenirliği değerlendirmeye çalışır. Sonuç olarak bu durum hemen çıkma ve sitede kalma oranını belirler.

Aşağıda içgüdülerinize güvenmeden işe yaradığı bilimsel olarak da kanıtlanmış etkileyici web sitesi için ipuçları yer almaktadır. Yazımızı sonuna kadar okuduğunuzda bir sonraki projenizi hazırlarken daha fazla deneyim sahibi olabilirsiniz.

etkileyici web sitesi ipuçları

SİTENİZ MUTLAKA HIZLI OLMALI
Zamanla yarıştığımız günümüzde internet sitelerinin de çok hızlı olması gerekiyor. Yapılan araştırmalara göre kullanıcılar yavaş açılan bir siteye girmek ve o sitede olmak istemiyor. Dolayısıyla site hızı müşteri memnuniyetini doğrudan etkiliyor.

NET VE AÇIKLAYICI İÇERİKLERE SAHİP OLUN
Bir kullanıcı internet sitesine girdiğinde hem hızlı hareket etmeyi hem de neyi aramak istiyorsa onu bulmayı sever. Sitenizde içerikleriniz sizin ne iş yaptığınızı, hizmet ya da ürünlerinizin nasıl kullanılması gerektiği ve faydalarının neler olduğu gibi sorularınızın net yanıtını verebilmelidir. Hiçbir kullanıcı kafasında soru işareti oluşturabilecek bir ürün ya da hizmeti tercih etmez. Sitenizde kullandığınız ana mesaj ve sloganlarınız mutlaka harekete geçirici olması gerekir. Her ne kadar bir siteye kullanıcıyı başlık çekmiş olsa bile alt başlıklar kullanıcının kafasındaki soru işaretlerdir.

SEÇENEKLERİ SINIRLI TUTUN
İnsanlara ne kadar çok seçenek sunarsanız kafasının karışmasını da o kadar sağlamış olursunuz.  Eğer siz kullanıcılara verdiğiniz hizmeti sınırlı tutarsanız o zaman insanların satın alma ihtimali de daha yüksek olacaktır. Çünkü az seçenek bir anlamda sizin bu işi iyi bildiğinizi ve bu alanda uzman olduğunuzu gösterir. Menülerinizi azaltmak, formlarınızı sınırlamak, çok fazla harekete geçirici mesaj kullanmamak, tek bir hedefe bağlı kalmak sitenizde bulunma zamanını uzatacaktır.

BASİT TUTUN
Unutmayın ki sitenizi sadece üniversitede eğitim veren hocalar takip etmiyor. Bunun için verdiğiniz hizmet mutlaka basit bir şekilde anlatılmalıdır. Kullanıcılar hiçbir zaman görsel karmaşıklığı sevmez dolayısıyla sitenizin bir ana fikri olmalı ve kullanıcı sitenize geldiğinde ne yapmak istediğinizi hemen algılamalıdır.

SLAYT VE AKORDİONLARDAN UZAK DURUN
Kaydırıcılar ya da akordeonlar web site sahiplerinin sevdiği bir tasarım özelliğidir, ancak araştırmalar aynı şeyi kullanıcılar için söylemiyor.  Araştırmalara göre kullanıcılar ilk slayta baktıktan sonra diğer slaytları beklemiyor. Sitenizdeki sekmeler, akordeonlar, slaytlar genellikle göz ardı edilir. Çünkü bir ziyaretçi kesin olarak alıma yönelmişse o zaman sayfayı bütün görmek ister. 

GÖRSEL İPUÇLARI ETKİLİDİR
Kullanıcılar bir web sitesine girdiğinde hemen indirim, kampanya ve fiyata odaklanır. Siz yapmış olduğunuz indirim ve kampanyalarınız varsa mutlaka bunları sergilemelisiniz. Hareketli görseller dikkat dağıtabileceği gibi ilgi çekici de olabilir. Bu dengeyi göz önünde bulundurarak sitenizde görsel ipuçlarına yer vermelisiniz.

GERÇEK RESİMLER KULLANIN
Doğallık güvenilirlik açısından çok önemlidir. Kullanıcılara resimler sunarken satın aldığınız stokları değil kendi ürünlerinize ait resimleri gösterin. Doğal çekilmiş resimler ürünün gerçek kimliğini yansıtır, dolayısıyla kullanıcı resimlere ya da videolara baktığında kendisini kandırılmış hissetmez.

LİSTE SIRASINI KULLANIN
Liste sırası önemlidir,çünkü bu kullanıcıların kafasındaki soru işaretlerini gidermeyi sağlar. Örneğin “internette yukarı çıkmak için 10 ipucu” şeklinde listeler hazırlayabilirsiniz. Ya da bir ürün satışı yapıyorsanız satışını yaptığınız ürün hakkında “10 fayda” yazabilirsiniz.

Yeni bir projeye başlıyor ya da var olan bir projenizi artık yenilemek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.
 

© Copyright 2022 Reklam Çözüm. Tüm Hakları Saklıdır.