web tasarım

İşletmeler İçin Sosyal Medya Kullanımının Önemi

24 Aralık 2021
Dünyada yaklaşık olarak 4,2 milyar insan sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Dolayısıyla sosyal medyanın iş için kullanılması dijital pazarlama sürecinde önemli bir destek sağlıyor. Sosyal medya dünya nüfusunun yarısına ulaşabilmenin en kolay, en hızlı ve en etkili yöntemidir.

İşletmeler için sosyal medya kullanımı artık isteğe bağlı değildir. Müşterilerin ulaşabilmesi, değerli bilgilerin edinilebilmesi ve markanın büyütülmesi için önemli bir yoldur.

Dünyada yaklaşık olarak 4,2 milyar insan sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Dolayısıyla sosyal medyanın iş için kullanılması dijital pazarlama sürecinde önemli bir destek sağlıyor. Sosyal medya dünya nüfusunun yarısına ulaşabilmenin en kolay, en hızlı ve en etkili yöntemidir. Kullanmadığınızda ise bu fırsatı kaçırıyorsunuz demektir.

MARKA OLUŞTURMAK İÇİN SOSYAL MEDYANIN FAYDALARI
Marka oluşturmak, her işletmenin yapması ve istemesi gereken bir konudur. Ancak marka oluşturabilmek kolay değildir. Aşağıda sosyal medyayı etkin bir şekilde kullandığınızda marka oluşturulmasındaki katkısını fark edeceksiniz.

1. Marka bilinirliğini artırın
Sosyal medya denildiğinde ilk akla gelen Facebook, Instagram ve Twıtter oluyor. Bunlar yeni ve yüksek oranda hedefler belirleyerek potansiyel müşterilerinize ulaşmanın en doğal ortamıdır. İnsanlar sosyal medyayı tanıdıklarını takip etmek için kullanmazlar. Kullanıcıların % 83’ü yeni ürün ve insanlar keşfetmek için sosyal medyayı kullanıyorlar. Dolayısıyla Instagram marka bilinirliği oluşturmanın en hızlı yolunu açar.

2. Markanızı insanlaştırın
Müşteri memnuniyetinin ilk kuralı samimiyet ve iletişimdir. İletişiminiz ne kadar iyi olursa potansiyel müşterilerinizle ve gerçek müşterilerinizle aranızdaki bağı da o kadar iyi oluşturursunuz. Markanızı insanlaştırdığınızda insanlara ürünlerinizi ve bunlardan nasıl yararlanabileceklerini en güzel şekilde anlatabilirsiniz.  İnsanlaştırılmış bir marka özgüven oluşturur ve bu da yeni müşterilere yönlendirir. 
Markanızı insanlaştırdığınızda onu nasıl benimsediğinizi, çalışan ve müşterilerinizin çıkarlarını nasıl ilk sıraya koyduğunuzu göstermiş olursunuz.

3. Markanızı bir düşünce lideri olarak kurun
İnsanların sosyal medyadaki arayışı içgörü ve bilgidir. Dolayısıyla siz markanızı bir düşünce lideri olarak kullanmaya başladığınızda hangi sektörde olursanız olun insanlar size bilgi için gelmeye başlayacaklardır. Örneğin Linkedin, iş dünyasının düşünce fikirlerini takip ettiği harika bir sosyal plâtformdur.

 4. Akılda kalın
Her şey akılda kalmak için. Sosyal medyayı kullanan insanların % 75’i gün içerisinde en az bir kez hesaplarına giriş yapıyor. Bu da demek oluyor ki onlara akılda kalıcı bir şeyler sunmalısınız. Gönderileriniz eğlenceli ve bilgilendirici olduğunda takipçileriniz sizin bir sonraki içeriğinizin ne olduğunu merak edecek ve dolayısıyla sizi üstte tutacaktır. Akılda kalmak satın alma noktasında ilk durak olacaktır.

5. Web sitesi trafiğini artırın
Sosyal medya yalnızca bilgilerinizi aktarabileceğiniz değil aynı zamanda hizmet ve ürünlerinizi satabileceğiniz önemli plâtformlardır. Sosyal medya üzerinden vereceğiniz herhangi bir reklam ya da paylaşım aynı zamanda web sitenize trafik çekmenin de önemli bir yoludur.   

6. Potansiyel müşteriler oluşturun
Sosyal medyadaki gönderilerinizin kalitesi daha fazla insan tarafından dikkat çekerken potansiyel müşteri oluşturmada da katkı sağlayacaktır. İşinizi yaparken doğrudan satışa değil faydaya yöneliyor olmak size daha fazla müşteri kazandıracaktır.

7. Satışları artırır
Sosyal medya satış sisteminizin önemli bir parçasıdır.  Her yeni kullanıcı yeni bir müşteri demektir ve siz mesajlarınızla insanlara ne kadar etkileyici yaklaşabilirseniz satışlarınızı artırmada da o kadar başarılı olursunuz. Sosyal medyayı kullanmaya başlayan insan sayısı arttıkça sizinde satışlarınızın artacağını unutmayın.

8. Etkileyicilerle ortak olun
Marka bilinirliği oluşturmak için insanların sizi etiketlemelerini sağlamalısınız. Örneğin kampanyalar, çekilişler, indirimler ve sürprizler. Kısacası yapacağınız bonusun adı ne olursa olsun bu mutlaka insanların başkalarını etiketleyebilmelerine imkân sağlamalıdır.

Markanızı sosyal medya da görünür yapmak ve daha da önemli marka bilinci oluşturmak istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.
 

© Copyright 2022 Reklam Çözüm. Tüm Hakları Saklıdır.