web tasarım

Marka Tescil ve Markalaşmanın Önemi

26 Aralık 2021
Her insanın nasıl kendine özgü kişiliği, karakteri ve karizması varsa, işletmelerinde bu şekilde bir kimliğinin olması gerekir. Bunun içinde her işletmenin kendini ifade edebilmesinin en iyi ve net yolu markalaşmadır. 

Her insanın nasıl kendine özgü kişiliği, karakteri ve karizması varsa, işletmelerinde bu şekilde bir kimliğinin olması gerekir. Bunun içinde her işletmenin kendini ifade edebilmesinin en iyi ve net yolu markalaşmadır. 

Günümüzde bir işletmenin olmazsa olmazları arasında dijital plâtformlar vardır. Yani reklam ve tanıtım gibi çalışmalarını dijital ortamdan yürüttüğünde potansiyel müşterilerine daha hızlı ulaşabilir. Elbette ki dijital plâtformlarda kurumsal bir kimlik edinmek istiyorsa bunu yapabilmenin yolu da markalaşmadır.

Marka Tescilinin Önemi
Marka tescili kurumsal ya da bireysel olarak yapılabilir tescili önemli kılan şey ise yapılan herhangi bir faaliyette güçlü bir kimlik kazanılmasını sağlamaktır. Ticari bir marka sahibi olan işletmeler daha hızlı ve kalıcı bir gelişim olanağı sağlar. Çünkü hizmet ve ürün kalitesini etkileyen en önemli faktör markadır. 

Bir ürün marka olduğunda tüketicisine güven verir ve bu da satın almayı daha hızlı ve daha kolay hale getirir.  

Yazının devamında marka nedir, marka tescili nedir, marka tescili neden önemlidir? Sorularının yanıtlarına açıklık getirilmiştir.

Marka Nedir?
Marka bir hizmeti veren kişi ya da kurumun haklarının koruma altına alınması demektir. Marka kişiyi ya da ürünü rakiplerinden ayırt eder. Yasal olarak değerli olan bu yol, mal sahibine önemli haklar sağlar.  

Marka Tescili Nedir?
Markanın tescil edilmesi, marka sahiplerinin hakkının korunması amacıyla gerekli olan zorunlu yasal bir prosedürdür. Marka sahibiyim diyen herkesin markasını tescil etmesi, isim ve kullanım haklarını almış olması gerekir. Marka tescili yapılmış bir ürün sahibini tek yetkili hale getirir. Özellikle dijitalde diğer kişilerin marka haklarını kullanmasının önüne geçer.

Marka Tescili Neden Önemlidir?
Marka nedir ve marka tescili nedir? Sorularının yanıtlarını öğrendikten sonra aslında neden önemli olduğu da ortaya çıkmıştır. Bir markanın gelişimi ancak tesciline bağlıdır. Daha geniş bir ifadeyle anlatmak gerekirse aşağıdaki gibi sayabiliriz.  

Tanınmayı Sağlar
Markanın en büyük getirisi, kolay tanınabilmeyi sağlamasıdır. Örneğin basit bir çizgiden markanın kime ait olduğu belirlenebilir. Bilinen bir marka güven demektir ve insanlar markaya ait olan logoyu gördüğünde soru işareti oluşturmaz.

İletişimi Korur
Verilen her hizmet markalar için önemlidir, çünkü kaliteli hizmet veren bir marka her zaman göz önünde bulundurulur ve tercih edilir. İşin kalitesini ortaya koyan bir marka, zihinlerde daima başarı ve kalite olarak imgelenir. İletişim markanın kısa ve uzun vadede tüketiciler tarafından her zaman hatırlanmasını sağlar.

Marka Değerini Artırır
Marka bazen bir üründen daha fazlası demektir. Tüketicide marka bilinci oluştuğunda tüketici sadece bir ürünle değil sizi ürünlerinizle tanır. Dolayısıyla yeni bir üründe olsa markaya olan güven ürünün değerinin artmasını sağlar.  Markalı bir işletme büyüdükçe markası da büyür. Hatta marka bazen ürün ve hizmetin de önüne geçer.

Özgürlüğünüzü Korur
Marka oluşturmanın esas ve net nedeni orijinalliktir. Bunun için ürettiğiniz ya da verdiğiniz bir hizmet sadece size özel olur ve hiç kimse taklit edemez, benzerini yapamaz. 

Teşvik Sağlar
Marka her zaman desteklenir. Özellikle devletten alacağınız teşviklerde ve kalite belgelerinde marka her zaman önemlidir, çünkü marka aynı zamanda sizin kurumsal kimliğinizin önemli bir parçasıdır. 

Rekabet Gücünüzü Artırır
Marka sahibi olmak rekabet edilebilir her ortamda elinizi güçlendirir. Özellikle dışa açılmak istediğinizde her şeyi çok daha kolay ve karlı hale getirebilir.

Kısacası işletmenizin pazarınızda binlerce işletme arasından ayrılmasını sivrilmesini istiyorsanız bunu marka tescili yapmadan gerçekleştirebilmeniz mümkün değildir. Marka tescili işletmenizin akılda kalıcı olmasını sağlar.
 

© Copyright 2022 Reklam Çözüm. Tüm Hakları Saklıdır.