web tasarım

Web Site Fiyatları, Web Site Yaptırmanın Maliyeti

03 Aralık 2021
Web sitesi yaptırmak isteyen bir kişi web site fiyatlarını araştırmaya başlamadan önce net olarak hedefini belirlemesi gerekir. Çünkü hedefiniz sitenizin profesyonel ya da geçici bir site olacağını da belirleyecektir. Bu sorunun yanıtına göre araştırmanızı yapabilirsiniz.

Web sitesi yaptırmak istiyor ya da var olan web sitesini güncellemek istiyorsanız, karşınıza çıkacak olan olası maliyetler hakkında bilgi verelim.

Web sitesi yaptırmak isteyen bir kişi web site fiyatlarını araştırmaya başlamadan önce net olarak hedefini belirlemesi gerekir. Çünkü hedefiniz sitenizin profesyonel ya da geçici bir site olacağını da belirleyecektir. Bu sorunun yanıtına göre araştırmanızı yapabilirsiniz.

web-tasarim-ve-yazilim

İsterseniz bir web sitesinin fiyatını belirleyen şeylerin neler olduğunu birlikte inceleyelim.

WEB SİTESİ FİYATLARINI BELİRLEYEN NEDİR?
Bir web sitesi yaptırmanın fiyatını belirleyen birden fazla faktör vardır. Bunlardan en önemlilerinden bazıları web sitesinin teknik kalitesi, diğeri ise teslim süresidir. 

WEB SİTESİ TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Web sitesinin teknik özellikleri oldukça önemlidir. Profesyonel bir site isteniyorsa üzerinde çok uğraşılması gerekeceğinden dolayı teslim süresi de ona göre uzun olacaktır. Bu süreci tıpkı bir mağaza gibi düşünebilirsiniz, bir mağazada ürün satışı ne kadar çok olursa mağazanın büyüklüğü ve hizmet kalitesi de o kadar uğraştırıcıdır. Bunun dışında ise aşağıdaki temel ihtiyaçların karşılanması gerekir.

a)    Hosting  
Hosting, yer sağlayıcı anlamına gelir. Yani internet sitesinin içinde bulunan kodlar, dökümanlar, belgeler, resimler ve içeriklerin tutulduğu alan olarak belirtebiliriz. Bir internet sitesinin hatasız bir şekilde çalışmasını sağlayan görünür ve görünmeyen bazı kodlar vardır. Bu datalar hosting içerisinde bulunur. Seçeceğiniz hostingin kalitesi ise sitenizi daha kaliteli ve hızlı hale getirirken beraberinde web sitesinin fiyatını da etkiler.

b)    Alan Adı (Domain)  
Alan adı, internet sitenizin adını ifade eder. Her web sitesine ulaşabilmek için bir alan adının olması gerekir. Tercih edilen alan adı jenerik ise bu durumda satın alma fiyatı muhtemelen yüksek olacaktır. Ancak sıradan bir alan adı alınmak isteniyorsa bu durumda yaklaşık 100-150 TL gibi bir fiyat karşınıza çıkacaktır.  

WEB SİTESİNİN YAZILIM DİLİ  
Web sitesi oluşturulmasına imkan sağlayan birden fazla yazılım dili vardır. Bu yazılım dilleri web sitesi fiyatlarını etkiler. Asp.net, html, css vb. gibi bir dil seçerseniz fiyat daha uygun olur.  

WEB SİTE YAPTIRMANIN MALİYETİ 
Yukarıda bahsetmiş olduğumuz temel hususlar web site yaptırmanın maliyetini az çok ortaya çıkarır, ancak yalnız bunlarla sınırlı olmayacağını da bilmek gerekir. Çünkü web sitesini yaptıracağınız yer de bu anlamda oldukça önemlidir.
 
Web sitesi yaptığını iddia eden çok sayıda kişi vardır, ancak bunların tamamının kurumsal bir hizmet vermiyor olması da sonraki süreçte canınızın sıkılmasına neden olur. Çünkü önemli olan web sitesini sadece yapıp teslim etmek değil sonrasındaki süreçte de teknik desteği verebilmektir. 

Web sitesi yaptırmak uzun bir süreci kapsayabilir ve bazı web sitelerinin teknik detayları çok fazla uğraştırıcıdır. Bu uzun soluklu süreçte ihtiyaçların giderilmesi ve daha sonrasında yeni ihtiyaçlar ortaya çıktıkça web sitesine entegre edilebilmesi önemlidir. Çalıştığınız ajans web sitesi hazırlarken size bunun garantisini de verebilmelidir.

WEB TASARIM HİZMET KALİTESİ
Bir web sitesi yaptırmanın maliyeti konusunda yukarıda net olmasa da açıklık getirdik, ancak her şey alınan hizmetin kalitesiyle de yakından alakalıdır. Aldığınız hizmet teknik bir süreçtir ve bu süreci tamamlamak bir ekip işidir. Biz tasarım hizmetinin en başından teslim sürecine varıncaya kadar profesyonel bir ekiple hizmet verir ve müşteri memnuniyetini mutlaka yakalarız.   

Bir internet sitesinin maliyeti web sitesi tasarımı belirlenmeden belli olmaz. Bunun için bizimle iletişime geçerek detaylar hakkında bilgi alabilirsiniz. 
 

© Copyright 2022 Reklam Çözüm. Tüm Hakları Saklıdır.